11 maj 2014
15:00

S Wanderers

Referat: Västerhaninge IF - S Wanderers

Andra segern i B-lagsserien. Vi har varit inne på det tidigare att det brukar bli riktigt otrevliga drabbningar, det här var inget undantag. Det dröjde till 87:e minuten innan det brakade till och då gjorde det ordentligt men först till det som hände i matchen.

Västerhaninge kom till spel med knappt en enda försvarare. Robban fick stå i mål. I den 8.e minuten 1-0 genom debuterande Niklas som trycker in bollen efter pass från Erol. 2-0 i den 14:e minuten Henke som skruvar in bollen efter pass fån från Niklas. 3-0 i den 38:e mycket fint mål Louis slår in bollen till Arkan som serverar Erol. Västerhaninge hade i det här läget fått full utdelning och matchen kändes ganska klar. Som så ofta när man tror att allt är lugnt. Straff för Santiago efter att Robban släppt retur och fällt en spelare därefter. 3-1 som också stod sig i halvlek.

Vi hann knappt börja andra halvlek en felpassning från Nille, som för dagen spelade mittback, rätt på en Santiagospelare som rullar in 3-2. Nu är det match igen. I den 53:e kommer så kvitteringen. Västerhaninge hade dessförinnan bränt ett par frilägen så det kändes rätt onödigt.

Västerhaninge var det bättre laget för dagen två minuter senare 4-3 genom Arkan på pass från Marcus, debutant för dagen. 5-3 i den 65:e minuten Niklas igen passning av Sandro. Två minuter senare ringer det igen. Den här gången är det Markus som drar till bollen stenhårt i nät, pass av Niklas.

Santiago var ett slaget lag. Det är nu matchen börjar spåra ur. Spottloskor, fula sparkningar i knäveckan när inte bollen är i närheten, riktigt tråkigt.

I den 88:e minuten blir Arkan brutalt nersparkar när inte bollen är i närheten. Egentligen var Västerhaninge påväg att göra 7-3. Arkan vänder sig om och trycker till Santiagospelaren. Domaren blåser för att dela ut kort. Bakifrån kommer en Santiagospelare springande och kastar sig fram och slår Arkan i ansiktet med en högernäve så blodvite uppstår. Full kalabalik på planen. Arkan får sitt andra gula vilket leder till utvisning. Santiagospelaren åker ut direkt. Flera kort delas ut.

Nu har vi mött Santiago både i A-lagsserien och B-lagsserien båda matcherna har varit riktigt smutsiga. Det är svårt att förstå varför man överhuvudtaget vill spela fotboll. Fotbollen verkar vara av underordnad betydelse.